0 0
Kedlubnové placičky – kedlubňáky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

600 g kedlubna
60 g polohrubá mouka
6 stroužků česnek
2 vejce
1 lžíce majoránka
sůl
čerstvě mletý pepř
olej

Kedlubnové placičky – kedlubňáky

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Z tohoto množství připravíme přibližně 18 kedlubňáčků.

  • 40 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kedlubny oloupeme, nastrouháme najemno a dáme do cedníku. Rukou pořádně vyždímeme a přendáme do mísy. Přidáme prolisovaný česnek, vejce, mouku, majoránku, pepř a sůl. Promícháme chuťově výrazné těstíčko.

2
Hotovo

Do pánve nalijeme vyšší vrstvu oleje, rozpálíme a lžící tvoříme menší placičky, které smažíme z obou stran dozlatova. Na talíř navrstvíme ubrousky a hotové kedlubňáčky na nich necháme okapat.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Houbové knedlíky s kedlubnovým zelím
předchozí
Houbové knedlíky s kedlubnovým zelím

Přidejte svůj komentář