0 0
Mechové dortíčky s mangovým compoté

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Korpus
150 g čerstvý špenát
150 g hladká mouka
110 ml slunečnicový olej
100 g cukr krupice
80 g mandle
2 vejce
z 0.5 citrónová šťáva
z 0.5 citrónová kůra
0.5 prášek do pečiva
špetka sůl
vanilka
Mangové compoté
2 mango
30 g cukr krupice
z 0.5 citrónová šťáva
Krém
250 g mascarpone
250 g tučný tvaroh vaničkový, vykapaný
200 ml šlehačka 33%
30 g moučkový cukr
z 0.5 citrónová šťáva
A ještě
lístečky na ozdobení máta

Mechové dortíčky s mangovým compoté

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Se špenátovými dortíky nejen báječně zamlsáme, ale navíc do těla doplníme minerály.

  • 75 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Mangové compoté

  • Krém

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Množství na 5 dortíčků s použitím tvořítek o průměru cca 8 cm a výšky cca 6 cm.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Hodinu před samotnou přípravou vyndáme z lednice vejce, abychom nepracovali s úplně studenými. A také si v sekáčku nebo na mlýnku rozdrtíme mandle na konzistenci mouky.

2
Hotovo

Důkladně opláchneme špenát a rozložíme na čistou utěrku. Pořádně osušíme. Poté lístky pokrájíme na menší kousky a po částech rozmixujeme s olejem a citrónovou šťávou na kaši.

3
Hotovo

Celá vejce s cukrem a špetkou soli vyšleháme na světlou hustou pěnu (kuchyňský robot to zvládne na nejvyšší obrátky během chvilky). Když jsou vejce dostatečně ušlehaná, už jsem stěrkou vmícháme špenátovou kaši, citrónovou kůru a vanilku. Mouku smícháme s práškem do pečiva a mandlemi. Sypkou směs přimísíme po částech do tekuté složky a také jen stěrkou velmi zlehka promísíme.

4
Hotovo

Troubu vyhřejeme na 180 st. C na horní/spodní ohřev. Pečící papír položíme na pečící plech a potřeme jemně olejem. Těsto na plech vylijeme a rozetřeme na placku, jako kdybychom dělali roládu. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 12 minut. Pak z trouby vyndáme a necháme zchladnout. Pomocí tvořítek vykrájíme kolečka a zbytek těsta rozdrobíme. Tvořítka použijeme ke skládání dortíků.

5
Hotovo

Manga oloupeme, odstraníme pecku a nakrájíme na malé kostičky. Nasypeme do kastrůlku, zasypeme cukrem, přidáme citrónovou šťávu a podusíme doměkka. Necháme zchladnout.

6
Hotovo

Tvaroh necháme na sítku okapat. Šlehačem ho zlehka smícháme s mascarpone. Zasypeme moučkovým cukrem, ochutíme citrónovou šťávou a ještě promísíme. Pak zalijeme šlehačkou a vyšleháme dotuha. Nesmíme to ale přehnat, aby se nám směs nezdrcla. Dochutíme tak, aby směs byla příjemně navinulá. Naplníme do cukrářského sáčku s hladkou špičkou.

7
Hotovo

Z pečícího papíru nastříháme čtverečky o hraně asi 10 cm a podložíme jimi tvořítka. Začneme skládat dortíky. Na dno všech tvořítek položíme kolečko těsta. Na ně nastříkáme ze sáčku část těsta a na krém dáme lžíci compoté. Navrch položíme kolečko těsta a takto pokračujeme až nahoru tvořítek. Mně to vyšlo na 4 zelené vrstvy.

8
Hotovo

Dortíky necháme v obručích vychladit aspoň hodinu v lednici. Pak skleničkou s rovným dnem vytlačíme dortíčky ven. Po straně dortíky obmažeme krémem a obalíme v drobečcích ze zbylého těsta. Trochu těsta rozmažeme na povrch a sáčkem kolem vytvoříme krémový kruh. Ten naplníme vrchovatou lžící mangového compoté a ozdobíme vrchními lístečky máty.

9
Hotovo

A můžou být i "nahaté". Compoté vrstvíme mezi jednotlivé pláty pomazané troškou krému. Z compoté je také šťáva, kterou můžeme korpusky pokapat.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Perník z červené řepy
další
Red Velvet
předchozí
Perník z červené řepy
další
Red Velvet

Přidejte svůj komentář