0 0
Kadeřávkové krokety s rajčatovým dipem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Krokety
160 g kadeřávek
100 g čedar
80 g jemné ovesné vločky nebo pomleté běžné vločky
2 lžíce Hraška
2 stroužky česnek
1 cibule cibule
1 šálek vařené slzovka nebo jiná obilnina dle chuti
1 vejce vejce
1 lžíce lahůdkové sušené droždí
chilli koření
mletý kmín
sůl
řepkový olej
Dip
4 ks sušená rajčata v oleji
2 ks rajčata
1 ks lahůdková cibulka
1 stroužek česnek
1 lžíce olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř
citrónová šťáva
hrst čerstvý koriandr

Kadeřávkové krokety s rajčatovým dipem

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské

Kadeřávek je stará zelenina, známá již v 16 století. U nás zatím není žádnou celebritou hlavně proto, že se v obchodech běžně neprodává.

  • 40 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Krokety

  • Dip

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kadeřávek opláchneme v čisté vodě a osušíme. Rozmixujeme a přemístíme do misky. Posekáme cibuli, můžeme taky v mixéru nebo sekáčku a přidáme ke kadeřávku. Přidáme jemně nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek, vejce, vařenou slzovku, veškeré koření, sůl a droždí. Promícháme a zahustíme Hraškou a vločkami.

2
Hotovo

V malém kastrolku rozpálíme vyšší vrstvu oleje. Namočenými dlaněmi koulíme krokety a smažíme v oleji dozlatova.

3
Hotovo

V mezičase rozmixujeme rajčata čerstvá i sušená spolu s lahůdkovou cibulkou a česnekem. Okořeníme, osolíme, dochutíme citrónovou šťávou a nakonec smícháme s posekaným koriandrem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Boloňské špagety
další
Minicheesecaky s borůvkovým kompotem

Přidejte svůj komentář