0 0
Boloňské špagety

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Boloňské špagety

Trendy:
  • Masožrout

I když Afričané prý věří,
že bazalka pomáhá proti škorpiónům, my si určitě vystačíme s tím, že nám pomůže s trávením :)

  • 150 min
  • Porcí: 5
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli a zeleninu nakrájíme najemno. Do většího hrnce nalijeme trochu olivového oleje a jakmile se rozpálí, orestujeme na něm mrkev s celerem. Když zelenina začne zlátnout a neodolatelně vonět, přidáme pokrájenou slaninu a následně i cibuli a česnek. Opět restujeme zhruba pět minut.

2
Hotovo

Nyní příchází řada na mleté maso. Vložíme jej do kastrolu a vařečkou rozmělníme. Přisypeme oregáno, pepř, sůl a přilijeme červené víno. Vaříme, dokud se víno nevydusí. Pak přidáme rajčatové pyré a zhruba deci vody. Přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme na plotně nebo v rozpálené troubě cca 2 a čtvrt hodiny. Směs občas zkontrolujeme, promícháme a případně dolijeme vodu.

3
Hotovo

Po této době sejmeme pokličku, přidáme pokrájenou bazalku a nakonec zhruba dvě hrsti nastrouhaného parmezánu. Promícháme a necháme minutku odstát.

4
Hotovo

Ke konci přípravy boloňské omáčky si připravíme špagety dle návodu na obalu. Uvařené rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme strouhaným sýrem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Pikantní tartaletky s cibuládou
další
Kadeřávkové krokety s rajčatovým dipem

Přidejte svůj komentář