0 0
Krémový boršč

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
150 g na ozdobení kysané zelí
na ozdobení zakysaná smetana nebo šlehačka
1 větší červená řepa
1 větší brambora
1 větší petržel
kus celer
1 cibule
1 stroužek česnek
1,5 kostky zeleninový bio bujón
dle chuti citrónová šťáva nebo kvalitní ocet
dle chuti chilli koření
olej
Koření
8 kuliček nové koření
8 kuliček pepř
3 bobkový list

Krémový boršč

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty

Červená řepa je studnice zdraví. Její konzumace podpoří regeneraci organizmu.

  • 40 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Koření

Postup přípravy

Sdílet

Připraveno v MioMatu

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme tím, že do malého kastrůlku dáme všechno koření a 2 decky vody. Povaříme asi 10 minut. Všechnu zeleninu omyjeme, oloupeme a pokrájíme. Do MioMatu kápneme asi dvě lžíce oleje a všechnu zeleninu, včetně cibule a česneku, tam nasypeme. Přidáme bujón, zalijeme zcezeným vývarem z koření a doplníme vodu mezi rysky "min" a "max". Stiskneme tlačítko "Soup/Mash" a za 25 minut bude polévka hotová. Dochutíme jí šťávou z kysaného zelí a citrónovou šťávou (příp. kvalitním octem) a případně chilli kořením.

2
Hotovo

Na talířích polévku ozdobíme zakysankou nebo šlehačkou a pokrájeným kysaným zelím.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Zadělávaná kapusta
další
Vepřové plátky v kořeněné marinádě
předchozí
Zadělávaná kapusta
další
Vepřové plátky v kořeněné marinádě

Přidejte svůj komentář