0 0
Zadělávaná kapusta

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
400 g kapusta
200 g libová slanina
20 g máslo
4 stroužky česnek
1 plné lžíce hladká mouka
1 cibule
sůl
drcený kmín
čerstvě mletý pepř
olej
Příloha
brambory
kmín
sůl

Zadělávaná kapusta

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty

Co se antioxidačních vlastností týká, kapusta je spolehlivý vítěz. Je zdravá a všestranná.

  • 35 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Oloupeme brambory, omyjeme, rozkrájíme a vložíme do osolené vody. Zasypeme kmíinem a uvaříme doměkka. Kapustové listy omyjeme, osušíme a vykrájíme silná žebra. Zbytek pokrájíme na kousky. Cibuli a česnek posekáme nadrobno. Slaninu také nakrájíme na kousky. Máslo rozehřejeme v kastrolku a přidáme mouku. Usmažíme zlatavou jíšku.

2
Hotovo

Do větší pánve nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm cibuli s česnekem. Přisypeme pokrájenou slaninu a restujeme, dokud se nevypeče tuk. Potom přidáme kapustu, osolíme a okořeníme kmínem a pepřem. Dále restujeme. Když kapusta zmenší svůj objem, přilijeme asi decku vody, přiklopíme pokličkou a dusíme téměř doměkka. Přidáme jíšku a necháme zhoustnout. Případně doředíme trochou vody nebo vývaru a dle chuti dosolíme. Podáváme s brambory.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Makové crumble řezy se švestkami
další
Krémový boršč
předchozí
Makové crumble řezy se švestkami
další
Krémový boršč

Přidejte svůj komentář