0 0
Zadělávaná kapusta

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
400 g kapusta
200 g libová slanina
20 g máslo
4 stroužky česnek
1 plné lžíce hladká mouka
1 cibule
sůl
drcený kmín
čerstvě mletý pepř
olej
Příloha
brambory
kmín
sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zadělávaná kapusta

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty

Co se antioxidačních vlastností týká, kapusta je spolehlivý vítěz. Je zdravá a všestranná.

  • 35 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Oloupeme brambory, omyjeme, rozkrájíme a vložíme do osolené vody. Zasypeme kmíinem a uvaříme doměkka. Kapustové listy omyjeme, osušíme a vykrájíme silná žebra. Zbytek pokrájíme na kousky. Cibuli a česnek posekáme nadrobno. Slaninu také nakrájíme na kousky. Máslo rozehřejeme v kastrolku a přidáme mouku. Usmažíme zlatavou jíšku.

2
Hotovo

Do větší pánve nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm cibuli s česnekem. Přisypeme pokrájenou slaninu a restujeme, dokud se nevypeče tuk. Potom přidáme kapustu, osolíme a okořeníme kmínem a pepřem. Dále restujeme. Když kapusta zmenší svůj objem, přilijeme asi decku vody, přiklopíme pokličkou a dusíme téměř doměkka. Přidáme jíšku a necháme zhoustnout. Případně doředíme trochou vody nebo vývaru a dle chuti dosolíme. Podáváme s brambory.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Makové crumble řezy se švestkami
další
Krémový boršč
předchozí
Makové crumble řezy se švestkami
další
Krémový boršč

Přidejte svůj komentář