0 0
Zeleninový salát s krevetkami a sýrovými vaflemi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
140 g krevety mražené, oloupané a očištěné
80 g směs listových salátů
2 rajčata
2 vejce
1 řapík řapíkatý celer
1 avokádo
1 jarní cibulka
Remuláda
60 g zakysaná smetana
60 g majonéza
z 0,5 ks citrónová šťáva
0,5 lžičky cukr krupice
sůl
Vafle
110 g hladká mouka
90 ml mléko
80 ml sodovka
20 g bílý jogurt
40 g čedar
30 g máslo
20 g Gustin
1 vejce
1 lžička prášek do pečiva zarovnaná
0,5 lžičky sůl

Zeleninový salát s krevetkami a sýrovými vaflemi

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty

Máme-li mražené očištěné
a oloupané krevetky, necháme
je na talířku povolit a pak vhodíme do vroucí vody.

  • 45 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Remuláda

  • Vafle

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme tím, že připravíme těsto na vafle. Smícháme všechny sypké ingredience. Rozehřejeme máslo a maličko ohřejeme mléko, aby nám máslo, až ho k mléku nalijeme, neztuhlo. Metličkou prošleháme mléko s máslem, vejci, jogurtem, sodovkou a najemno nastrouhaným sýrem. Nakonec vše promícháme dohromady. Vaflovač pořádně rozehřejeme, plotýnky můžeme lehce pomžíkat olejem anebo olej natřít mašlovačkou. Malou sběračkou nabíráme těsto a tvoříme na plotýnku malé hromádky. Přiklopíme a pečeme dozlatova.

2
Hotovo

Vejce vložíme do teplé vody a vaříme 8 minut. Pak slijeme, skořápky natlučeme a zalijeme studenou vodou. Po chvilce oloupeme. Dáme si vařit osolenou vodu na krevetky, do které kápneme trochu citrónové šťávy. Krevetky dáme vařit až poté, co budou upečené vafle.

3
Hotovo

Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku a oloupeme. Nakrájíme na kostičky a zakapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědlo. Řapík celeru nakrájíme na malé kousky. Jarní cibulku na kolečka a rajčátka na tenké měsíčky.

4
Hotovo

Umícháme remuládu ze zakysanky, majonézy, trošky soli, cukru a kapky citrónové šťávy. Do vroucí vody vsypeme povolené krevetky a vaříme 2-3 minutky. Ve chvíli, kdy začnou některé stoupat vzhůru na hladinu, vodu slijeme.

5
Hotovo

Salát můžeme buď navrstvit do talíře každou ingredienci zvlášť anebo vše promíchat i s remuládou v misce a rozdělit na talíře. Podáváme s upečenými vaflemi.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Karamelový cheesecake
další
Tvarohový koláč
předchozí
Karamelový cheesecake
další
Tvarohový koláč

Přidejte svůj komentář