• Snědeno.cz
  • Oběd
  • Květáková roláda s avokádovou náplní a medvědím česnekem
0 0
Květáková roláda s avokádovou náplní a medvědím česnekem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Korpus
150 g čedar
80 g špaldová mouka
20 g lněné semínko
4 ks vejce
3/4 hlávky květák
1 lžíce kurkuma
sůl
Náplň
100 g čerstvý sýr typu žervé
6 půlek sušená rajčata
2 stroužky česnek
1 ks avokádo
1 ks lahůdková cibulka
citrónová šťáva
pesto z medvědího česneku kešu + medvědí česnek + olivový olej
čerstvě mletý pepř
sůl

Květáková roláda s avokádovou náplní a medvědím česnekem

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Květák je nenápadná zelenina
s výjimečnými účinky na naše zdraví. Mimo jiné podporuje hubnutí.

  • 40 min
  • Porcí: 5
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Z květáku odkrájíme růžičky a umixujeme je v mixéru nebo elektrickém sekáčku, případně nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme jemně nastrouhaný čedar, žloutky, kurkumu, lněná semínka, sůl a mouku. Důkladně promísíme. Z bílků a špetičky soli ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do květákové směsi.

2
Hotovo

Plech na pečení vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozetřeme do tvaru obdélníku o výšce přibližně 1 cm. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C asi 15-20 minut.

3
Hotovo

Mezitím si připravíme medvědí pesto. Hrst kešu ořechů umixujeme s velkou hrstí medvědího česneku a 2 lžícemi olivového oleje.

4
Hotovo

Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a dužinu vydlabeme do misky. Rozmačkáme vidličkou. Zakapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, pokrájenou cibulku a rajčátka. Vmícháme sýr.

5
Hotovo

Upečený korpus vyndáme z trouby, i s papírem stočíme do rolády a zabalíme do vlhké utěrky. Takto necháme pár minut zchladnout. Potom z těsta opatrně stáhneme pečící papír.

6
Hotovo

Roládu potřeme po celé ploše slabě pestem. Na pesto natřeme avokádovou náplň. Roládu pevně zavineme, zabalíme do fresh fólie a necháme aspoň hodinku odpočinout. Zchladlou roládu krájíme na plátky.

7
Hotovo

Tento recept byl připraven exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Těstoviny se zelím a uzeným tofu
další
Zeleninová koprovka

Přidejte svůj komentář