0 0
Rukolové lívanečky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
60 g ovesné vločky
60 g rukola
30 g čedar
20 g lněné semínko
3 stroužky česnek
1 ks vejce
sůl
čerstvě mletý pepř
olej
Dip
160 g čerstvý sýr typu žervé
110 g tuňák ve vlastní šťávě nebo v oleji
3 lžíce šlehačka
1 ks vejce
sůl
čerstvě mletý pepř

Rukolové lívanečky

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Rukola má výraznou, specificky nahořklou chuť. Je skvělou detoxikační rostlinkou.

  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Dip

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vločky rozdrtíme v elektrickém sekáčku nebo mixéru na strukturu hrubé mouky. Přidáme najemno strouhaný sýr, prolisovaný česnek, len, sůl, pepř a natrhanou rukolu a ještě krátce protočíme, aby se nám všechny ingredience propojily v těstíčko.

2
Hotovo

Na palačinkovači, keramické nebo teflonové pánvi smažíme na trošce oleje z obou stran malé lívanečky.

3
Hotovo

V mezičase si připravíme dip. Vejce uvaříme natvrdo – od doby varu 10 minut. Z tuňáka vymačkáme tekutinu a smícháme v misce se šlehačkou, solí, pepřem a posekaným vejcem. Podáváme k lívanečkům.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tempura z bylin
další
Pečená kachní prsa s cuketovým zelím
předchozí
Tempura z bylin
další
Pečená kachní prsa s cuketovým zelím

Přidejte svůj komentář