0 0
Polévka z pečené dýně Hokaidó

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 dýně Hokaidó
3 kostky zeleninový bio bujón nebo osolený zeleninový vývar
2 stroužky česnek
1 cibule
1 lžíce rozmarýna sušená a nadrcená nebo 3 snítky
dle chuti Chipotle vločky
olivový olej
Na ozdobu
dýňová semínka
sůl
dýňový olej nebo olivový

Polévka z pečené dýně Hokaidó

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Dýně Hokaidó je zdravá
a výživná zelenina. Navíc se nemusí loupat, takže její příprava je snadná.

  • 45 min
  • Porcí: 5
  • Snadné

Ingredience

  • Na ozdobu

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Dýni omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a "bubáky". Nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm a vyložíme na plech vyložený pečícím papírem. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na měsíčky a rozsypeme po dýni. Stroužky česneku překrojíme napůl a přidáme na plech. Pokapeme olejem (ideální je olej v rozprašovači) a posypeme rozmarýnem nebo poklademe čerstvými rozmarýnovými větvičkami. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 35 minut, až začne zelenina zlátnout.

2
Hotovo

Připravíme si asi litr zeleninového vývaru nebo rozpustíme v litru vroucí vody tři bujónové kostky. Upečenou zeleninu přemístíme do hrnce a přelijeme jí částí připraveného vývaru (záleží na velikosti pečené dýně). V případě, že jsme použili čerstvou rozmarýnu, ze stonků stáhneme jehličky a ty ponecháme v polévce. Přidáme Chipotle vločky a rozmixujeme ponorným mixérem. Vývaru přiléváme tolik, aby byla polévka tak akorát krémová. Případně dosolíme a ještě společně pár minut prohřejeme.

3
Hotovo

Na suché pánvi opražíme osolená dýňová semínka. Na talířích polévku pokapeme olejem a posypeme semínky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kořeněný banánový chlebíček
další
Šlehačková bublanina s jablky a mangem
předchozí
Kořeněný banánový chlebíček
další
Šlehačková bublanina s jablky a mangem

Přidejte svůj komentář