0 0
Jablka v županu

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
2 ks jablka
2 lžíce výrazná marmeláda
1 plát listové těsto
1 hrst vlašské ořechy
1 ks vejce

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jablka v županu

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Vždycky jsem si myslela, že jablíčka jsou takové klasicky české ovoce. Informace, že největším pěstitelem, s cca 40% podílem na světovém trhu, je Čína, mě docela překvapila.

  • 30 min
  • Porcí: 2
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Jablka omyjeme a vykrajovátkem jim vykrojíme bubáky i s jadýrky. Ořechy posekáme a smícháme s marmeládou. Těsto i s papírem rozložíme po stole a rádýlkem jej rozdělíme příčně na 2 části. Doprostřed každé placky položíme jablko a otvor po bubáku vyplníme ořechovou směsí.

2
Hotovo

Těsto dlaněmi nabereme kolem jablíček a nahoře spojíme k sobě. Z přiloženého pečícího papíru ustříhneme po kratší straně dva pruhy široké asi 4 cm. Podélně je přeložíme napůl a ještě na čtvrtinu. Vzniklými pásky zavážeme těsto s jablíčky jako měšče.

3
Hotovo

Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C dozlatova, cca 25 minut.

4
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Pikantní teplý salát z růžičkové kapusty
další
Kuličky z hovězího masa pečené s dýní Hokaidó
předchozí
Pikantní teplý salát z růžičkové kapusty
další
Kuličky z hovězího masa pečené s dýní Hokaidó

Přidejte svůj komentář