0 0
Ořechové rohlíčky se špaldovou moukou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ořechové rohlíčky se špaldovou moukou

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Vanilkové rohlíčky jsou dědictví Rakousko-Uherska.

  • 65 min
  • Porcí: 80
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na obalení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Ztuhlé máslo nakrájíme na kostičky a v míse smícháme se všemi sypkými ingrediencemi na "žmolenku". Ideálně v kuchyňském robotu, abychom máslo zbytečně nezahřívali prsty. Když se vše smísí, přidáme žloutky a zpracujeme těsto. Pokud by bylo hodně pevné, přikápneme lžíci ledové vody. Pravděpodobně to nebude nutné. Těsto pak rozdělíme na 2-3 díly, vyválíme do podlouhlých tvarů, zabalíme do mikroténu a necháme odpočinout přes noc v lednici.

2
Hotovo

Před samotným pečením těsto necháme chvíli povolit při pokojové teplotě. Potom jej nakrájíme na plátky, ze kterých koulíme kuličky, poté válečky a ty vytvarujeme do rohlíčků. Pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C cca 12-15 minut, až začnou rohlíčky odspodu růžovět. Vytáhneme je z trouby a ještě horké vydatně pocukrujeme moučkovým cukrem s naloženým vanilkovým luskem. Rohlíčky jsou hodně křehké, takže je necháme takto úplně vychladnout a pak opatrně naskládáme do připravené krabičky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Wrapy s krůtím masem
další
Pomazánka z červené řepy
předchozí
Wrapy s krůtím masem
další
Pomazánka z červené řepy

Přidejte svůj komentář