0 0
Kynutý knedlík

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
260 g hrubá mouka
120 ml mléko
1 ks vejce
0.75 lžičky sůl
0.3 droždí

Kynutý knedlík

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty

Než se pustíte do kynutého knedlíku, připravte si všechny suroviny na kuchyňskou linku ideálně hodinku předem, aby měly stejnou teplotu.

  • 75 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Z vlažného mléka a rozdrobeného droždí necháme vzkypět kvásek. Mouku smícháme se solí a přidáme rozpuštěné droždí s vejcem. Zpracujeme hladké těsto (ideálně v kuchyňském robotu), které se nelepí na stěny misky. Přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme hodinu nakynout.

2
Hotovo

Z nakynutého těsta utvoříme 1 větší nebo 2 malé knedlíky a ještě 10 minut je necháme na pomoučeném vále odpočinout. Mezitím si dáme vařit osolenou vodu.

3
Hotovo

Když nám knedlík nakyne, ještě jej opatrně převrátíme, aby nebyl na jedné straně spláclý a potom ho přendáme do vroucí vody. Vaříme 18 minut v případě, že jsme udělali 1 velký nebo 15 minut, pokud budou dva. V polovině varu je převrátíme.

4
Hotovo

Uvařený knedlík po vytažení propíchneme na pár místech špejlí a bílou nití přepůlíme, abychom zkontrolovali, je-li dost uvařený. Ještě teplý nakrájíme nití na plátky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Bagetka s grilovanou cuketou
další
Zelný salát
předchozí
Bagetka s grilovanou cuketou
další
Zelný salát

Přidejte svůj komentář