0 0
Pampeliškový med

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

600 ks pampeliška květ
4 ks bio citrón
2 kg cukr krupice
hrst máta

Pampeliškový med

Trendy:
  • 5 a méně!
  • Bezlepkové recepty
  • Levné a chutné recepty
  • Přírodní medicína
  • Recepty pro děti

Pampeliškový med vlastně není med, ale sirup. Od malička mu ale všichni svorně říkáme med :D

  • 240 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V čistém prostředí si natrháme pampeliškové květy (pokud budou mít stonek, nevadí, je také léčivý) a mátové listy. Listy propláchneme, květy rozložíme na plech a necháme prchnout broučky. Kdo chce květy proprat, může, ale zbaví se cenného pylu.

2
Hotovo

Připravené rostlinky nasypeme do velkého hrnce a zalijeme vroucí vodou. Přidáme pokrájené citróny, které jsme omyli kartáčkem v horké vodě. Promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme 24 hodin odstát.

3
Hotovo

Druhý den si vezmeme velký prázdný hrnec, položíme na něj cedník a ten vyložíme gázou. Vodu s rostlinkami přes cedník přecedíme a ještě pořádně vymačkáme. Do slité bylinné vody přisypeme cukr, promícháme a vaříme pomalým varem cca 120 minut. Sirup se krásně rozvoní, chytne medovou barvu a začne houstnout.

4
Hotovo

Vyvaříme si vhodné sklenice i s víčky, vařící sirup do nich přelijeme, ihned zavíčkujeme a necháme zchladnout.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Vincentka s mlékem a medem
další
Pampeliškové kapary

Přidejte svůj komentář