0 0
Brokolicový koláč z listového těsta

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Koláčová forma 28 cm průměr
1 ks listové těsto
necelá brokolice
80 g parmazán
3 ks rajčata
2 ks vejce
2 stroužky česnek
1 ks ricotta
1 lžička dijonská hořčice
sůl
čerstvě mletý pepř
muškátový květ

Brokolicový koláč z listového těsta

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Dijonská hořčice se dělá z hnědého nebo černého hořčičného semínka, bílého vína, grapefruitového moštu a tajné směsi koření, které jí dává ten správný říz.

  • 25 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Koláčová forma 28 cm průměr

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Koláčovou formu vyložíme listovým těstem i s papírem. Kus delší strany odřízneme i s papírem a nastavíme jím chybějící část. Obkrojíme kolem formy. Zbytek těsta můžeme nechat na slané tyčinky nebo z něj vykrájet různé tvary a ozdobit jimi vršek koláče.

2
Hotovo

Brokolici omyjeme, rozdělíme na malé růžičky, které uvaříme v páře po dobu asi 5 minut. Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme vroucí vodou a po chvíli oloupeme. Překrojíme na půlky, které nakrájíme na plátky silné asi půl centimetru. Sýr nahrubo nastrouháme.

3
Hotovo

Těsto vyložené ve formě pomažeme dijonskou hořčicí. Na hořčici nasypeme povařené růžičky brokolice a na ní kolečka rajčat. Vejce smícháme s ricottou, solí, pepřem, lisovaným česnekem a muškátovým květem a přelijeme přes zeleninu. Povrch posypeme sýrem. Pokud zůstanou vyšší okraje z těsta, přehrneme je kolem dokola přes koláč.

4
Hotovo

Zapečeme v troubě vyhřáté na 190 st. dozlatova, cca 25-30 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Snídaňové lívanečky
další
Hrachová kaše
předchozí
Snídaňové lívanečky
další
Hrachová kaše

Přidejte svůj komentář