0 0
Hrachová kaše

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

250 g zelený půlený hrách
3 stroužky česnek
1 ks cibule
1 lžíce majoránka
1 lžíce máslo
1 lžíce hladká mouka nebo Hraška
dle chuti umeocet nebo citrónová šťáva
sůl
mletý pepř
olej
A ještě
4 ks vejce
4 ks kvalitní párek
4 ks kyselá okurka

Hrachová kaše

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout

Chcete-li mít nervy ze železa
a srdce jako zvon, zařaďte hrách
do svého jídelníčku.

  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Hrách propláchneme ve vlažné vodě a necháme 2 hodiny máčet. Potom uvaříme doměkka (trvá to cca 40 minut). Když je hrách měkký a voda téměř vyvařená, osolíme, opepříme, přidáme sušenou majoránku a ještě chvilku necháme prohřát. Ponorným mixérem rozmixujeme. Na troše oleje orestujeme posekanou cibuli, česnek a majoránku. Na malé pánvičce připravíme světlou jíšku a oboje přidáme k rozmixovanému hrachu. Ještě chvilku mixneme a dochutíme pepřem, solí a umeoctem dle chuti.

2
Hotovo

Ohřejeme párky a připravíme ztracená vejce. V menším kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu, když se začne vařit, snížíme plamen, lžící uděláme ve vodě vír a doprostřed víru opatrně vyklopíme vejce (chystáme po jednom). Vaříme 3 minuty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Tvarohový nákyp s jahodami a levandulí
další
Carpaccio z červené řepy s jahodovým přelivem a čerstvým sýrem

Přidejte svůj komentář