Ingredience
- 1000 g menší cuketa
- 1000 g rajčata
- 500 g rajčatová passata
- 6 červená paprika
- 3 lžíce balzamico krém
- 2 velké cibule
- 1 palice česnek
- 1 lžíce třtinový cukr
- chilli koření
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Nejdřív si nachystáme všechny ingredience. Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme. Překrojíme na půlky, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky. Pokud nejsou příliš vodnatá, u některých rajčátek je můžeme nechat. Cuketu, pokud je menší, jen podélně rozčtvrtíme a nakrájíme na plátky (u starší odstraníme střed se semínky). Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno posekáme. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. |
2 Hotovo | Do většího kastrolu nalijeme trochu oleje, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Zasypeme cukrem a necháme lehce zkaramelizovat. Přidáme česnek a po chvilce papriky a cuketu. Restujeme, až cuketa s paprikami trochu "zavadnou". Pak přidáme rajčata a passatu. Okořeníme balzamikem, chilli kořením a solí. Ochutnáme, případně dochutíme a 10 minut podusíme. |
3 Hotovo | Směs je úžasná na topinky. Přebytek můžeme naplnit do vyvařených skleniček, zavíčkovat a zavařit při 85 stupních 20 minut. |