0 0
Zapečené papriky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Zapečené papriky

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty

I když máme papriky tak nějak spojené s maďarskou kuchyní, původem jsou ze Střední Ameriky. Do Evropy se dostaly až někdy v 16. století.

  • 30 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Na ozdobu

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Papriky omyjeme, seřízneme podélně v horní třetině a ostrým nožem opatrně vyřízneme jadýrka. Stopku necháme.

2
Hotovo

Na troše oleje orestujeme pokrájenou cibulku s česnekem, přidáme pokrájenou šunku, maličko osolíme a opepříme a stáhneme z ohně. Přidáme sýr nakrájený na maličké kostičky, posekanou bazalku a vejce. Promícháme a velkou lžící nandáme do vydlabaných paprik.

3
Hotovo

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C po dobu cca 20-22 minut. Ozdobíme cherry rajčátky a pokapeme olejem. V našem případě to byl olej lněný.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Kuřecí maso s vůní a chutí orientu
další
RAW jahodová “marmeláda”

Přidejte svůj komentář