0 0
Roláda z červené řepy s kokosovým krémem a malinami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Korpus
230 g červená řepa
100 g pohanková mouka
20 g máslo
4 ks vejce
špetka sůl
Náplň
250 ml mléko
30 ml strouhaný kokos
30 g moučkový cukr
10 g cukr krupice
1 ks ricotta nebo měkký tvaroh
1 lžíce agar
z 1/2 citrónu citrónová šťáva
1/2 sáčku vanilkový pudink
prášek (dřeň, aroma...) vanilka
maliny

Roláda z červené řepy s kokosovým krémem a malinami

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Zdravé recepty

Červená řepa je výjimečná zelenina nabušená neuvěřitelným množstvím vitamínů a minerálů. Nejen, že léčí naše tělo, ale dokáže udržet i mladistvý vzhled :)

  • 25 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Řepu omyjeme, očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Žloutky oddělíme od bílků a prošleháme s moučkovým cukrem. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Máslo rozpustíme.

2
Hotovo

Do ušlehaných bílků postupně zlehka vmícháme připravené ingredience. Plech vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj připravené těsto do tvaru obdélníku.

3
Hotovo

Pečeme v troubě vyhřáté na 150 st. C cca 10-12 minut. Na stůl si rozprostřeme čistou utěrku a upečené těsto na ní položíme papírem nahoru. Ten následně opatrně stáhneme. Pod utěrku s těstem položíme podélně váleček na nudle a těsto na něm necháme zchladnout.

4
Hotovo

Z mléka, krupicového cukru, vanilky a pudinkového prášku uvaříme dle návodu pudink. Za velmi častého míchání necháme zchladnout. Potom jej rozšleháme s ricottou, kokosem, vanilkovým cukrem a citrónovou šťávou.

5
Hotovo

Agar smícháme s půl deci vody a vaříme 5 minut do zhoustnutí. Do agaru zamícháme lžíci náplně, promícháme a přendáme opět do náplně. Šlehačem ještě důkladně prošleháme.

6
Hotovo

Z pod korpusu odendáme váleček, na těsto rozvrstvíme náplň a na bližší straně položíme jednu malinu za druhou do hada. Poté směrem od sebe roládu zavineme. Zabalíme do fresh fólie a necháme aspoň hodinku rozležet v lednici.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Asijský okurkový salát
další
Jednoduchý salát z quinoi

Přidejte svůj komentář