0 0
Špaldové rohlíky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
6 ks
230 g špaldová mouka
100 ml vlažná voda
50 g mléko
2 lžíce olej
1 lžička droždí sušené
1 lžička zarovnaná cukr
1 lžička zarovnaná sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Špaldové rohlíky

Špaldová mouka se mele ze špaldy, což je prastarý druh nešlechtěné pšenice.

  • 105 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • 6 ks

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mléko smícháme s vodou, cukrem a droždím. Do misky nasypeme mouku, přidáme sůl a olej a přilijeme mléčnou směs. Zpracujeme vláčné nelepivé těsto a necháme na teplém místě hodinu nakynout.

2
Hotovo

Na pomoučeném vále z nakynutého těsto rozválíme kulatou placku a rádýlkem nebo nožem rozkrojíme na 6 ks ve tvaru trojúhelníků. Každý trojúhelník stočíme do ruličky od širšího konce ke špičce. Položíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 20 minut kynout.

3
Hotovo

Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem.

4
Hotovo

Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C dozlatova, cca 25 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Zeleninová koprovka
další
Kokosová rýže se zeleninou
předchozí
Zeleninová koprovka
další
Kokosová rýže se zeleninou

Přidejte svůj komentář