0 0
Vepřový guláš

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1000 g vepřová plec
750 g cibule
5 kuliček nové koření
5 lžic vepřové sádlo
4 stroužky česnek
3 lžíce sladká paprika
2 lžíce hladká mouka
2 ks bobkový list
1 kostka bio hovězí bujón
sůl
dle chuti chilli paprička

Vepřový guláš

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout

Není guláš jako guláš. Gulyas
v Maďarsku je polévka. Náš guláš by Maďaři nejspíš pojmenovali "pörkölt".

  • 110 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Ve velkém kastrolu rozehřejeme sádlo a přihodíme posekanou cibuli s česnekem. Za častého míchání necháme zezlátnout a poté přidáme maso nakrájené na kostky. Při silné teplotě opékáme a často mícháme, aby maso pustilo šťávu a zatáhlo se. Když začne syčet, a barvit se dozlatova, zasypeme paprikou, chilli kořením a kmínem a ještě chvilku restujeme. Pak přilijeme půl litr horké vody s rozpuštěným bujónem, přihodíme bobkový list a nové koření, přiklopíme pokličkou a necháme vodu vypařit.

2
Hotovo

Poté dolijeme asi litr horké vody, opět přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C na cca 1 hodinu. Můžeme stále připravovat na sporáku, omáčka bude určitě ještě tmavší, ale bude nutné hlídat, aby se omáčka nepřipálila a občas míchat a dolívat vodu.

3
Hotovo

Nakonec důkladně rozmícháme mouku s vodou a nalijeme do kastrolu. Povaříme, aby omáčka zhoustla a dochutíme solí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Pampeliškové kapary
další
Vločkové sušenky s citrónem a brusinkami

Přidejte svůj komentář