0 0
Podmáslový koláč koláč s rebarborou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Těsto
200 g polohrubá mouka
180 g podmáslí
100 g cukr krupice
80 g olej
6 g prášek do pečiva
2 vejce
vanilka
špetka sůl
Drobenka
60 g polohrubá mouka
30 g cukr krupice
30 g máslo
Ovocná složka
5 stonků rebarbora

Podmáslový koláč koláč s rebarborou

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • 75 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Těsto

  • Drobenka

  • Ovocná složka

Postup přípravy

Sdílet

Forma průměr 23 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Připravíme si drobenku z mouky, másla a cukru. Omyjeme a oloupeme rebarboru a nakrájíme na půlcentimetrové plátky.

2
Hotovo

Vejce vyšleháme do pěny s cukrem a špetkou soli. Přilijeme olej a podmáslí, metličkou promícháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vše promísíme a nalijeme do formy vyložené pečícím papírem nebo vymazanou máslem a vysypanou polohrubou moukou.

3
Hotovo

Povrch koláče hustě poklademe rebarborou a posypeme drobenkou. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C (horkovzduch) a pečeme dozlatava, cca 45-50 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tvarohové nočky s jahodovým přelivem
předchozí
Tvarohové nočky s jahodovým přelivem

Přidejte svůj komentář