0 0
Karbanátky s rakouským salátem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Karbanátky
750 g vepřové maso
cca 50 ml studená voda
5 stroužků česnek
1 vejce
1 cibule
1 rohlík
1 lžíce majoránka
1 lžička sůl
čerstvě mletý pepř
na obalení strouhanka
na smažení olej
Salát
400 ml masový vývar
8 brambory
6 jarní cibulka
5 kyselé okurky
2-3 lžíce vinný ocet
1 lžíce dijonská hořčice
sůl
čerstvě mletý pepř

Karbanátky s rakouským salátem

Trendy:
  • Masožrout

Slovo karbanátek vzniklo
z latinského slova carbó - uhlí.

  • 75 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Karbanátky

  • Salát

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Dáme vařit brambory ve slupce.

2
Hotovo

Mleté maso pomeleme na strojku, zároveň s ním pomeleme i oloupaný česnek. Zakápneme studenou vodou a důkladně promícháme. Pak úplně nakonec protáhneme mlýnkem i rohlík (tím částečně pročistíme mlýnek). Do směsi vyklepneme vejce, přidáme nadrobounko nakrájenou cibuli, sůl a koření. Důkladně promísíme a necháme chvilku odstát.

3
Hotovo

Pokud děláme karbanátky z už namletého masa, rohlík nakrájíme na plátky a namočíme do vody. Do směsi pak přidáme vyždímaný rohlík, ale už nedáváme vodu.

4
Hotovo

Zahřejeme vývar, aby byl horký. Metličkou v něm našlehám hořčici, vinný ocet a sůl. Uvařené brambory slijeme a ještě co nejvíc horké oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Nasypeme do horkého vývaru. Přidáme posekané okurky a jarní cibulku. Kdo má rád ostřejší, vymění jarní cibulku za červenou cibuli.

5
Hotovo

V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Na hluboký talíř nasypeme strouhanku. Z masové směsi nabíráme kusy masa, v dlaních pevně uválíme, rozmáčkneme na tenčí placku a obalíme z obou stran ve strouhance. Vkládáme do rozpáleného oleje (trochu vyšší než střední teplota) a smažíme z obou stran dozlatova.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Podmáslový koláč koláč s rebarborou
předchozí
Podmáslový koláč koláč s rebarborou

Přidejte svůj komentář