Vepřové plátky v pikantní omáčce

0 0
Vepřové plátky v pikantní omáčce

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
3 vepřové řízky
3 stroužky česnek
3 lžíce máslo + ještě kousek na závěrečné zjemnění omáčky
2 ks zeleninový bio bujón nebo vývar z masa či zeleniny
1 ks cibule
1 lžíce hladká mouka
1 lžíce uzená paprika
1 lžíce plnotučná hořčice
1 lžička chilli koření
1/2 lžičky kmín
řepkový olej
Příloha
1 hrnek jasmínová rýže
na ozdobení lahůdková cibulka

Uzená paprika se vyrábí dvěma způsoby. Ten první je přidání tekutého kouře do usušené, pomleté papriky. Druhý je uzení samotných paprik a následné mletí. Hádejte, který způsob je kvalitnější a tudíž dražší?

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout
  • Top recepty

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Řízky naklepeme a rozkrájíme na menší plátky (případně rozkrájíme na plátky kýtu vcelku). V 3/4 litru vody svaříme bujóny. Opepříme čerstvě mletým pepřem. Cibuli a česnek rozkrájíme na malé kostičky a ve větším kastrolu nebo pánvi orestujeme na oleji dozlatova. Orestovanou cibuli shrneme vařečkou ke straně a na dno kastrolu vyskládáme plátky masa. Z obou stran je opečeme do zlatavé barvy. Když se vydusí šťáva, posypeme paprikou, chilli, kmínem a podlijeme trochu bujónem. Přiklopíme pokličkou a dusíme do vstřebání šťávy opakovaně, dokud maso nezměkne.

2
Hotovo

Na malé pánvičce rozehřejeme máslo a zaprášíme moukou. Usmažíme jemně zlatavou jíšku a necháme zchladnout. Když je maso měkké, doplníme horkou vodou nebo vývarem a zahustíme moukou. Dochutíme hořčicí, případně ještě solí a svaříme, až získá omáčka požadovanou hustotu.

3
Hotovo

Rýži několikrát propláchneme chladnou vodou. Doplníme jeden a půl násobkem vody, osolíme a uvaříme na mírném stupni doměkka. Cca 12 minut.

4
Hotovo

Na talířích posypeme pokrájenou lahůdkovou cibulkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pečená kachní prsa s červeným zelím a bramborových knedlíkem
další
Bramborové krokety
předchozí
Pečená kachní prsa s červeným zelím a bramborových knedlíkem
další
Bramborové krokety

Přidejte svůj komentář