0 0
Risotto s červenou řepou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

400 g rýže Arborio
200 g červená řepa
30 g parmazán
30 g máslo
3 stroužky česnek
2,5 kostky zeleninový bio bujón nebo 1,2 litru vývaru
2 dl bílé víno
1 ks cibule
rozvětvená snítka tymián
chilli paprička
olej
A ještě
100 g schwarzwaldská šunka

Risotto s červenou řepou

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty

Italské risotto má s naším "rizotem" pramálo společného. Připravuje se ze speciální rýže
s velkým podílem škrobu. Výsledný pokrm je uvařený
al dente a zvrchu je krémový.

  • 50 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli, česnek a očištěnou řepu nakrájíme na malé kostičky. Připravíme si 1,2 l vývaru buď ze zeleniny nebo z bujónových kostiček.

2
Hotovo

Do většího kastrolu nalijeme trochu oleje a cibuli s česnekem na něm necháme zesklovatět. Přidáme řepu a suchou rýži a chvíli restujeme. Poté přilijeme víno, promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme vydusit. Když se víno vydusí, přilijeme trochu vývaru a opět necháme vydusit. Často mícháme, aby se rýže nepřipalovala. Toto opakujeme do té doby, než bude rýže uvařená na skus. Rýži po celou dobu udržujeme v "mokrém" stavu.

3
Hotovo

Nakonec vmícháme nastrouhaný parmazán a kus másla. Plátky šunky rozkrájíme na čtvrtiny a na pánvi na trošce oleje opečeme dokřupava. Použijeme ji na závěrečné ozdobení.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Banánový krém s kešu
další
Krůtí závitky s ořechy a sušenými meruňkami

Přidejte svůj komentář