0 0
Mandlové mléko

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

150 g mandle
1 l voda

Mandlové mléko

Trendy:
  • 5 a méně!
  • Bezlepkové recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Mandlové mléko je zásadotvorné, neobsahuje laktózu ani cholesterol a navíc má spoustu vitamínů
a minerálů.

  • 5 minut
  • Porcí: 1
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mandle zalijeme vodou, aby byly ponořené a necháme několik hodin odpočívat. Poté vodu vylijeme, doplníme čerstvou, odstátou vodou a důkladně rozmixujeme, přecedíme přes plátýnko a vymačkáme. Mléko používáme jako mléko běžné, můžeme osladit sirupem nebo medem nebo použít i do smoothie.

2
Hotovo

Zbylou drť nevyhazujeme, ale můžeme použít do pečení nebo pomazánky. Pár dnů vydrží v lednici nebo uchováme v mrazáku nebo usušíme a využijeme jako mouku.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Špagety se sýrovou omáčkou
další
Tempeh na paprice

Přidejte svůj komentář