0 0
Mandlové mléko

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
150 g mandle
1 l voda

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mandlové mléko

Trendy:
  • 5 a méně!
  • Bezlepkové recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Mandlové mléko je zásadotvorné, neobsahuje laktózu ani cholesterol a navíc má spoustu vitamínů
a minerálů.

  • 5 minut
  • Porcí: 1
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mandle zalijeme vodou, aby byly ponořené a necháme několik hodin odpočívat. Poté vodu vylijeme, doplníme čerstvou, odstátou vodou a důkladně rozmixujeme, přecedíme přes plátýnko a vymačkáme. Mléko používáme jako mléko běžné, můžeme osladit sirupem nebo medem nebo použít i do smoothie.

2
Hotovo

Zbylou drť nevyhazujeme, ale můžeme použít do pečení nebo pomazánky. Pár dnů vydrží v lednici nebo uchováme v mrazáku nebo usušíme a využijeme jako mouku.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Špagety se sýrovou omáčkou
další
Tempeh na paprice
předchozí
Špagety se sýrovou omáčkou
další
Tempeh na paprice

Přidejte svůj komentář