0 0
Zelné kapsy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 plát listové těsto
250 g kysané zelí
150 g kvalitní klobása
1 cibule
olej
kmín
A ještě
na potření vejce stačí jen bílek
na posypání kmín
na posypání černucha semínka nemusí být

Zelné kapsy

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty

Kdysi bývalo kysané zelí během zimy jediným zdrojem
vitamínu C.

  • 55 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli nakrájíme na proužky a orestujeme na trošce oleje. Přidáme kmín a nakrájenou klobásku. Chvilku restujeme. Do pánve vyklopíme vymačkané, pokrájené zelí a ještě chvíli opékáme. Pak necháme zcela zchladnout.

2
Hotovo

Plát těsta rozvineme i s papírem a rozkrojíme podélně i příčně vždy jedním řezem. Vzniknou nám 4 obdélníky. Do užšího kraje každého z nich rozdělíme zelnou náplň. Kraje pomažeme rozkvedlaným vejcem. Volnou část těsta překlopíme přes náplň a kraje spojíme. Povrch potřeme ještě vejcem a posypeme kořením.

3
Hotovo

I s papírem kapsy přeneseme na plech a vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C. Pečeme dozlatova, cca 18 - 20 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Dýňová polévka
další
Linecký koláč s jahodovou marmeládou a levandulí
předchozí
Dýňová polévka
další
Linecký koláč s jahodovou marmeládou a levandulí

Přidejte svůj komentář