Ingredience
- 400 g v suchém stavu velké bílé fazolenebo 750 g uvařených (mražených, nakládaných)
- 250 g rajčatové pyré
- 100 g salsiccia
- 8 plátků pancetta
- 3 stroužky česnek
- 3 ks rajčata
- 3 lžíce worchestr
- 2 lžíce hořčice kremžská
- 2 lžičky třtinový cukr
- 2 ks lahůdková cibulka
- 1 ks červená cibule
- dle chuti citrónová šťáva
- čerstvě mletý pepř
- chilli vločky
- sůl
- petrželka
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Délka přípravy tohoto jídla záleží na tom, jestli máme v zásobě uvařené fazole. Pokud ne, začneme den předem tím, že je namočíme do chladné vody a druhý den uvaříme v čerstvé vodě doměkka, což může trvat i dvě hodiny. Vodu na fazole nesolíme. Uvařené fazole zcedíme, oddělíme potřebné množství a zbytek uchováme v mikroténu v mrazáku napříště. |
2 Hotovo | Ve větší pánvi nebo kastrolu rozehřejeme olej a přisypeme cukr. Rozpustíme, přihodíme posekanou cibuli a česnek a necháme zesklovatět. Ze salsiccii sloupneme střívko a rozkrájíme jí do pánve. Orestujeme. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přihodíme je do pánve, okořeníme pepřem, chilli kořením a trochou soli. Přidáme hořčici, worchestr a rajčatové pyré. Důkladně promícháme. Přidáme pokrajenou cibulku, včetně zelené části, a také fazole. Asi pět minut necháme probublat a dochutíme citrónovou šťávou. |
3 Hotovo | Do jiné pánvičky kápneme trošičku oleje a opečeme na ní plátky pancetty. Použijeme jí na dozdobení fazolí na talířích. Posypeme posekanou petrželkou. |