0 0
Bílé fazole s kořeněnou tomatovou omáčkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

400 g v suchém stavu velké bílé fazole nebo 750 g uvařených (mražených, nakládaných)
250 g rajčatové pyré
100 g salsiccia
8 plátků pancetta
3 stroužky česnek
3 ks rajčata
3 lžíce worchestr
2 lžíce hořčice kremžská
2 lžičky třtinový cukr
2 ks lahůdková cibulka
1 ks červená cibule
dle chuti citrónová šťáva
čerstvě mletý pepř
chilli vločky
sůl
petrželka
olej

Bílé fazole s kořeněnou tomatovou omáčkou

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Masožrout

Salsiccia je italská, tepelně neupravená, klobáska
z ochuceného mletého masa. Pokud nemáte v dosahu italskou prodejnu, můžete jí nahradit mletým masem.

  • 35 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Délka přípravy tohoto jídla záleží na tom, jestli máme v zásobě uvařené fazole. Pokud ne, začneme den předem tím, že je namočíme do chladné vody a druhý den uvaříme v čerstvé vodě doměkka, což může trvat i dvě hodiny. Vodu na fazole nesolíme. Uvařené fazole zcedíme, oddělíme potřebné množství a zbytek uchováme v mikroténu v mrazáku napříště.

2
Hotovo

Ve větší pánvi nebo kastrolu rozehřejeme olej a přisypeme cukr. Rozpustíme, přihodíme posekanou cibuli a česnek a necháme zesklovatět. Ze salsiccii sloupneme střívko a rozkrájíme jí do pánve. Orestujeme. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přihodíme je do pánve, okořeníme pepřem, chilli kořením a trochou soli. Přidáme hořčici, worchestr a rajčatové pyré. Důkladně promícháme. Přidáme pokrajenou cibulku, včetně zelené části, a také fazole. Asi pět minut necháme probublat a dochutíme citrónovou šťávou.

3
Hotovo

Do jiné pánvičky kápneme trošičku oleje a opečeme na ní plátky pancetty. Použijeme jí na dozdobení fazolí na talířích. Posypeme posekanou petrželkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Avokádový salát s tuňákem
další
Kapustový hummus

Přidejte svůj komentář