0 0
Vepřové kotletky na cibuli s bramborovými rösti

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Vepřové kotletky na cibuli s bramborovými rösti

Trendy:
  • Masožrout

Zmínky o cibuli prý najdeme i v bibli. Původně se ale používala jako léčivo a až následně jako potravina.

  • 45 min
  • Porcí: 2
  • Středně náročné

Ingredience

  • Kotletky

  • Rösti

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Cibuli nakrájíme na proužky a chilli papričku na kousíčky.

2
Hotovo

Na pánvi rozpálíme trochu oleje a orestujeme na ní cibuli do světle zlatavé barvy. Potom jí nahrneme na jednu stranu pánve a na zbytku pánve zprudka osmažíme kotletky dorůžova. Obrátíme je, přehrneme přes ně cibuli a osmažíme ještě z druhé strany. Z každé strany je budeme smažit přibližně 5 minut. Po této době je zakápneme sojovkou a podlijeme trochou horké vody, přiklopíme pokličkou a podusíme. Vodu přidáme asi 2x a necháme vydusit. Pak by měly být kotletky měkké. Bude to trvat asi 10-15 minut. Záleží ovšem na kvalitě masa.

3
Hotovo

V mezičase si najdeme chvilku na přípravu rösti. Brambory oloupeme, najemno postrouháme, osolíme a necháme chvíli vykapat na cedníku (zvláště, jso-li hodně vodnaté). Pak je ještě rukou vyždímáme. Přendáme je do misky, opepříme, přidáme škrob, zamícháme a ochutnáme, jestli je směs dost slaná.

4
Hotovo

Na pánev kápneme trochu oleje, rozpálíme a lžící na ní tvoříme malé placičky z bramborové hmoty. Z obou stran smažíme dozlatova.
Používám elektrický palačinkovač a jde to výborně.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Salát ze zelených fazolek s balkánským sýrem
další
Pomazánka z rybího filé

Přidejte svůj komentář