1 0
Pomazánka z rybího filé

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

300 g rybí filé
30 g máslo
cca 8 lžic majolka příp. část nahradit zakysanou smetanou
5 ks nové koření
3 lžíce kvalitní ocet např. jablečný
3 ks bobkový list
1 ks šalotka
1 malá mrkev
kousek celer
citrónová šťáva
sůl
čerstvě mletý pepř

Pomazánka z rybího filé

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty

Výsledná chuť záleží na použitém filé. Vybírejte kvalitní, pevné. Máte-li mražené, nechte jej rozmrazit při pokojové teplotě. Je to důležité.

  • 30 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Pokud máme mražené filé, vyndáme jej z mrazáku a necháme povolit při pokojové teplotě. Potom jej vložíme do trochy vody, přidáme sůl, nové koření, bobkový list, ocet a uvaříme cca 12 minut. Slijeme a necháme okapat a zchladnout.

2
Hotovo

Mrkev a celer nastrouháme najemno a orestujeme na másle. Osolíme, opepříme a přendáme do misky. Přidáme drobně pokrájenou šalotku, jemně nastrouhané filé a majolku. Vidličkou spojíme.

3
Hotovo

Dle chuti okyselíme, případně ještě dosolíme a mažeme na čerstvé pečivo.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Vepřové kotletky na cibuli s bramborovými rösti
další
Zeleninový boršč

Přidejte svůj komentář