Ingredience
- 700 g mleté telecí maso
- 2 stroužky česnek
- 1 lžíce olivový olej
- z 1 ks limeta šťáva
- hladkolistá petrželka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Na obalení
- 1 hrst strouhanka
- 1 hrst sýr parmazánového typu
- z 0,5 ks limeta kůra
- hladkolistá petrželka
- oregano čerstvé
A ještě
- 16 plátků pancetta
- 2 menší cuketa
Dip
- 150 g zakysaná smetana
- 80 g majonéza
- 2 kyselé okurky
- lák z okurek
- cukr krupice
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Maso důkladně promícháme s limetovou šťávou, olivovým olejem, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a posekanou petrželkou. Utvoříme 16 kuliček. Strouhanku smícháme se strouhaným sýrem, nastrouhanou limetovou kůrou, posekanou petrželkou a oreganem. V této směsi obalíme masové kuličky. |
2 Hotovo | Cukety omyjeme, odkrojíme stonkové části a škrabkou na brambory odkrajujeme dlouhé plátky z celé cukety. Kuličky ovineme plátkem pancetty a cukety a po dvou kusech je napícháváme na dřevěné špejle. Pečeme na grilu nebo v troubě pod grilem, cca 25 minut. V polovině doby špízy otočíme. |
3 Hotovo | Z majonézy, zakysanky, posekaných okurek, cukru, soli, pepře a trošky láku z okurek vymícháme dip. Použijeme k dochucení spiedini na talířích. |