0 0
Italské špízy z telecího masa – spiedini

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Italské špízy z telecího masa – spiedini

Trendy:
  • Masožrout

Telecí maso je dietní a lehce stravitelné.

  • 50 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na obalení

  • A ještě

  • Dip

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Maso důkladně promícháme s limetovou šťávou, olivovým olejem, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a posekanou petrželkou. Utvoříme 16 kuliček. Strouhanku smícháme se strouhaným sýrem, nastrouhanou limetovou kůrou, posekanou petrželkou a oreganem. V této směsi obalíme masové kuličky.

2
Hotovo

Cukety omyjeme, odkrojíme stonkové části a škrabkou na brambory odkrajujeme dlouhé plátky z celé cukety. Kuličky ovineme plátkem pancetty a cukety a po dvou kusech je napícháváme na dřevěné špejle. Pečeme na grilu nebo v troubě pod grilem, cca 25 minut. V polovině doby špízy otočíme.

3
Hotovo

Z majonézy, zakysanky, posekaných okurek, cukru, soli, pepře a trošky láku z okurek vymícháme dip. Použijeme k dochucení spiedini na talířích.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krémová česnečka z pečeného česneku s bramborovou slámou
další
Kapustové karbanátky
předchozí
Krémová česnečka z pečeného česneku s bramborovou slámou
další
Kapustové karbanátky

Přidejte svůj komentář