0 0
Kapustové karbanátky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
400 g kapusta bez silných žeber
300 g vařené ječné kroupy
2 stroužky česnek
1 cibule
2 vejce
majoránka
muškátový oříšek
mletý kmín
čerstvě mletý pepř
sůl
strouhanka
olej
Dip
150 g zakysaná smetana
80 g majolka
3 lžičky kremžská hořčice

Kapustové karbanátky

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Kapusta obsahuje nevšední koktejl vitamínů a minerálů. Řadí se tak mezi nejzdravější zeleninu. Navíc snižuje cholesterol.

  • 100 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Dip

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kroupy propláchneme vlažnou vodou a v dostatečném množství osolené vody uvaříme doměkka, cca hodinu (krup vařím vždy víc, rozdělím do sáčků a uchovám v mrazáku k dalšímu použití). Z kapustových listů odřízneme silná žebra a uvaříme je v páře, cca 15 minut. Pak necháme vychladnout a osušíme.

2
Hotovo

Cibuli, česnek, dvě třetiny uvařených krup a zchadlou kapustu umeleme v masovém mlýnku nebo rozsekáme elektrickým sekáčkem. Pak přidáme všechno koření, zbytek uvařených krup, 2 lžíce oleje, promícháme a ochutnáme. Případně doladíme dle vlastní chuti. Přidáme vejce, strouhanku dle potřeby a důkladně promísíme.

3
Hotovo

Z připravené směsi utvoříme cca 14 karbanátků, které obalíme ve strouhance a vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Povrch potřeme olejem pomocí mašlovačky. Karbanátky upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. dozlatova. Bude to trvat přibližně 30 minut. Můžete zvolit i méně dietní variantu a osmažit je na oleji na pánvi.

4
Hotovo

Dip připravíme smícháním majolky se zakysankou a kremžskou hořčicí. Karbanátky jsou skvělé s chlebem ale i se zeleninovým salátem nebo bramborovou kaší.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Italské špízy z telecího masa – spiedini
další
Makový koláč s jablky
předchozí
Italské špízy z telecího masa – spiedini
další
Makový koláč s jablky

Přidejte svůj komentář