0 0
Hlívový guláš

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 g plodnic hlíva ústřičná
4 stroužky česnek
3 lžíce rýžová mouka
2 lžíce rajčatové pyré
1 lžíce uzená paprika
1 lžíce sladká paprika
1 lžíce majoránka
1 lžíce sypké polévkové koření Würzl
1 lžíce Hraška na zahušťování
1 lžička mletý kmín
dle chuti chilli koření
dle chuti sůl
olej

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hlívový guláš

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Hlíva ústřičná se pyšní nesčetnými superlativy. Nejen, že je silně léčivá, ale také působí jako elixír mládí :)

  • 35 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do většího kastrolu nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm dorůžova nadrobno nasekanou cibuli a česnek. Zatímco se nám připravuje základ, připravíme si hlívu. Tuhé nožičky odkrájíme a plodnice pokrájíme na větší kousky. Zpěněnou zlatavou cibuli zasypeme paprikou, kmínem a rýžovou mouku a promícháme. Hned zalijeme vlažnou vodou, cca 9 dl a důkladně promícháme. Přidáme pokrájenou hlívu a čtvrt hodinky povaříme. Přilijeme rajčatové pyré a dochutíme polévkovým kořením a solí. Dle chuti též chilli kořením. Povaříme dalších 5 minut a přisypeme majoránku. Pokud je to potřeba, přidáme i Hrašku rozmíchanou se dvěma lžícemi vody a ještě dvě minutky povaříme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Dutch baby, palačinky lépe a chutně
další
Tempeh po indicku s jasmínovou rýží
předchozí
Dutch baby, palačinky lépe a chutně
další
Tempeh po indicku s jasmínovou rýží

Přidejte svůj komentář