Polévka ze zelených fazolek

0 0
Polévka ze zelených fazolek

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

250 g brambory
250 g zelené fazolky
100 ml šlehačka
2 ks zeleninový bio bujón
2 lžíce umeocet příp. jablečný ocet nebo citrónová šťáva
1 ks cibule
1 lžíce máslo
1 lžíce hladká mouka
1 lžička cukr
kmín
hrst kopr
A navíc
3 vejce
zakysaná smetana pokud máte rádk

Až si budete kupovat fazolky, vzpomeňte si na to, že by měly být sytě zelené a křehké, Takže kdybyste se rozhodli udělat test křupnutí, lusk by se měl v půli zlomit.

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Ingredience

  • A navíc

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Zalijeme vroucí vodou, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka. Na másle zesklovatíme pokrájenou cibulku. Přidáme cukr a ještě chvilku restujeme, přidáme mouku a promícháme. Asi po minutě zalijeme litrem vroucí vody. Přihodíme bujóny a pět minut povaříme. Přidáme pokrájené fazolky a vaříme asi 8 minut. Okyselíme, minutu povaříme, zjemníme smetanou, přisypeme slité brambory a dle chuti doladíme solí, cukrem a citrónem.

2
Hotovo

Na talíři ozdobíme zakysanou smetanou, případně ztraceným vejcem.

3
Hotovo

Tip:
Ztracená vejce se připravují následovně: do kastrolu dáme vařit osolenou a mírně okyselenou vodu. Vajíčka si jedno po druhém vždy vyklepneme do malé mističky. V mírně vroucí vodě uděláme lžící vír a doprostřed víru vyklopíme vajíčko. Vaříme cca 2 a půl minuty a vytáhneme. Takto postupně uvaříme všechny.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Dýňové krokety
další
Masové koule s rajčatovou šťávou

Přidejte svůj komentář