0 0
Schwarzwaldské muffiny

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
150 g hladká mouka
120 g cukr
100 g hořká čokoláda nejlépe 70%
100 g koktejlové třešničky
90 g změklé máslo
90 g šlehačka
20 ml griotka
10 g kakao
6 g prášek do pečiva
2 vejce
špetka sůl
Krém
150 ml šlehačka
20 g moučkový cukr
1 lžička griotka
Na zdobení
50 g hořká čokoláda
12 koktejlové třešničky se stopkou

Schwarzwaldské muffiny

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Pokud vyslovíme slovo čokoláda, měli by nám všude na světě rozumět. Slovo prý vzniklo z mayského „chocol“ (hořký)
a „atl“ (voda), takže prostě chocolatl – hořká voda.

  • 50 min
  • Porcí: 12
  • Středně náročné

Ingredience

  • Krém

  • Na zdobení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Šlehačku nalijeme do menší nádoby a přidáme k ní nadrobno nakrájenou čokoládu. Rozehřejeme ve vodní lázni do hladkého krému, občas zamícháme. Když se obojí spojí, vyndáme z vodní lázně a za občasného promíchání necháme zchladnout.

2
Hotovo

Změklé máslo s cukrem ušleháme v robotu do světlé pěny. Pak přidáme jedno po druhém vejce. Vždy důkladně zašleháme. Mouku smícháme s kakaem, práškem do pečiva a solí. Máslovou směs sundáme z robota a postupně a střídavě po částech do ní už jen stěrkou zlehka zamícháme čokoládovou hmotu, griotku, moučnou směs a úplně nakonec posekané třešinky.

3
Hotovo

Muffinový plech vyložíme papírovými košíčky anebo použijeme košíčky silikonové. Těsto plníme jen do 2/3. Vložíme do trouby předehřáté na 180 st. C a pečeme cca 20 minut. Poté doprostřed jednoho muffinku zapíchneme špejli a zjistíme, jestli je dostatečně upečený. Pokud se těsto nebude lepit na špejli, je hotovo. Muffiny necháme zcela vychladnout.

4
Hotovo

Mezitím si připravíme krém. V malé nádobě ušleháme šlehačku a když začne houstnout, postupně zašleháme cukr. Když se na povrchu začnou tvořit měkké špičky, krátce zašleháme griotku. Krém navrstvíme na muffiny, posypeme strouhanou čokoládou a ozdobíme koktejlovou třešinkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Cuketové hranolky
další
Hovězí vývar se zeleninovými knedlíčky z odpalovaného těsta
předchozí
Cuketové hranolky
další
Hovězí vývar se zeleninovými knedlíčky z odpalovaného těsta

Přidejte svůj komentář