0 0
Bezlepkové lívanečky s ovocem a čokoládou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
350 ml mléko
120 g rýžová krupička
120 g jáhelná mouka
10 g moučkový cukr
3 ks vejce
1 lžíce olej
1/2 prášek do pečiva
špetka sůl
na smažení
Na ozdobení
50 g hořká čokoláda
10 ks jahody
4 ks banán
kousek máslo
zakysaná smetana

Bezlepkové lívanečky s ovocem a čokoládou

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Čokoládu, ovšem v tekuté podobě, začali mlsat Aztékové
a Mayové už před 3 tisíci lety.

  • Porcí: 5
  • Snadné

Ingredience

  • Na ozdobení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do vyšší nádoby nalijeme mléko, přidáme cukr, vejce, olej, mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva. Rozmixujeme ponorným mixérem nebo šlehačem. Na pánvičce rozehřejeme trochu oleje a lžící na ní tvoříme malé lívanečky. Z obou stran osmažíme dozlatova. Ideálně se pečou na palačinkovači.

2
Hotovo

Banány oloupeme a spolu s jahodami nakrájíme na plátky. Čokoládu s máslem rozehřejeme ve vodní lázni (voda nesmí kápnout do čokolády, jinak se srazí). Na talíř stavíme lívanečkové „hrady“. Lívanec vždy potřeme zakysanou smetanou, obložíme ovocem, pokapeme čokoládou a tak pokračujeme do požadované výšky. Vršek ozdobíme taky smetanou a ovocem namočeným v čokoládě. Zbytek čokolády pokapeme po povrchu.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tortilly s krůtím masem a červenými fazolemi
další
Krutony do polévky z tofu
předchozí
Tortilly s krůtím masem a červenými fazolemi
další
Krutony do polévky z tofu

Přidejte svůj komentář