Ingredience
- 3 listy kapusta
- 2 palice česnek
- 2 lžíce tahini
- 1/2 dl olivový olej
- 1/2 plechovky cizrna konzerva
- dle chuti šťáva z limety
- sůl, pepř
A ještě
- toustový chléb
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Česnekové palice překrojíme podélně na půlky. Vložíme do trouby řeznou plochou nahoru a upečeme dozlatova. Kapustové listy přelijeme vroucí osolenou vodou a 2 minuty povaříme. Poté prolijeme ledovou vodou a osušíme. |
2 Hotovo | Do sekáčku nebo mixéru vydloubeme upečený česnek, přidáme pokrájenou kapustu, zbavenou tuhého žebra, tahini, slitou cizrnu, olej a rozmixujeme. Dle chuti osolíme, opepříme a dochutíme limetovou šťávou. |
3 Hotovo | Toustový chléb příčně překrájíme a opečeme dozlatova na troše oleje. |
4 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue. |