0 0
Tvaroho-jablečný koláč s arašídovou drobenkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tvaroho-jablečný koláč s arašídovou drobenkou

Postup přípravy

Sdílet

Na dortovou formu o průměru 25 cm budeme potřebovat:

Korpus

  • 130 g sušenek
  • 55 g másla

Tvarohová náplň

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 190 g zakysané smetany
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • špetička soli

Jablečná náplň

  • 4 jablka
  • 2 dl vody
  • 2 vrchovaté lžíce vanilkového pudinku
  • hrst rozinek
  • špetička soli
  • jsou-li jablka nevýrazná + lžíce citrónové šťávy + lžička cukru

Drobenka

  • 30 g opražených a podrcených čerstvých arašídů
  • 30 g pšeničných otrub
  • 20 g třtinového cukru
  • 20 g másla

Postup:

Na pánvičce nasucho opražíme čerstvé arašídy, oloupeme hnědou slupičku a nahrubo podrtíme v mixéru nebo ponorným mixérem.

Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Dáme do kastrolu, přidáme rozinky, deci vody a podusíme. Ochutnáme, pokud jsou nevýrazná, dochutíme citrónem, příp. i cukrem. Pak přilijeme pudink rozmíchaný se zbytkem vody a podusíme do lehkého zhoustnutí.

V misce smícháme tvaroh se zakysankou, vejce, solí a cukrem. Umícháme hladkou hmotu.

V mixéru podrtíme sušenky. Přesypeme do misky, přelijeme rozpuštěným máslem, promícháme a směs napěchujeme na dno dortové formy. Přelijeme tvarohovou hmotou a uhladíme. Navrch navrstvíme podušená jablíčka.

Z otrub, arašídů, cukru a másla užmouláme drobenku a tou celý koláč rovnoměrně posypeme.

Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C po dobu cca 35 minut. Drobenka začne v té době růžovět.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Tatarák z vyzrálého masa
další
Smoothie se Skyrem
předchozí
Tatarák z vyzrálého masa
další
Smoothie se Skyrem

Přidejte svůj komentář