0 0
Tvaroho-jablečný koláč s arašídovou drobenkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Tvaroho-jablečný koláč s arašídovou drobenkou

    Postup přípravy

    Na dortovou formu o průměru 25 cm budeme potřebovat:

    Korpus

    • 130 g sušenek
    • 55 g másla

    Tvarohová náplň

    • 250 g měkkého tvarohu
    • 190 g zakysané smetany
    • 40 g moučkového cukru
    • 1 vejce
    • špetička soli

    Jablečná náplň

    • 4 jablka
    • 2 dl vody
    • 2 vrchovaté lžíce vanilkového pudinku
    • hrst rozinek
    • špetička soli
    • jsou-li jablka nevýrazná + lžíce citrónové šťávy + lžička cukru

    Drobenka

    • 30 g opražených a podrcených čerstvých arašídů
    • 30 g pšeničných otrub
    • 20 g třtinového cukru
    • 20 g másla

    Postup:

    Na pánvičce nasucho opražíme čerstvé arašídy, oloupeme hnědou slupičku a nahrubo podrtíme v mixéru nebo ponorným mixérem.

    Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Dáme do kastrolu, přidáme rozinky, deci vody a podusíme. Ochutnáme, pokud jsou nevýrazná, dochutíme citrónem, příp. i cukrem. Pak přilijeme pudink rozmíchaný se zbytkem vody a podusíme do lehkého zhoustnutí.

    V misce smícháme tvaroh se zakysankou, vejce, solí a cukrem. Umícháme hladkou hmotu.

    V mixéru podrtíme sušenky. Přesypeme do misky, přelijeme rozpuštěným máslem, promícháme a směs napěchujeme na dno dortové formy. Přelijeme tvarohovou hmotou a uhladíme. Navrch navrstvíme podušená jablíčka.

    Z otrub, arašídů, cukru a másla užmouláme drobenku a tou celý koláč rovnoměrně posypeme.

    Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C po dobu cca 35 minut. Drobenka začne v té době růžovět.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Tatarák z vyzrálého amerického hovězího
    další
    Smoothie se Skyrem

    Přidejte svůj komentář