1 0
Tvaroho-makový koláč bez mouky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Korpus 30 x 18 cm
250 g ovesné vločky příp. bezlepkové
85 g máslo
70 g třtinový cukr
1 dl mléko
1 ks vejce
1 lžička jedlá soda
Tvarohová náplň
500 g měkký tvaroh
60 g třtinový cukr
1 ks vejce
1 dl mléko
1 sáček vanilkový pudink
vanilka prášek, dřeň, aroma...
špetka sůl
Maková náplň
200 g mák mletý
60 g med
3 ks jablka
špetka sůl
Drobenka
30 g ovesné vločky
15 g máslo
10 g třtinový cukr

Tvaroho-makový koláč bez mouky

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Tekutina, která se uvolňuje
z tvarohu je syrovátka. Je plná vitamínů a minerálů, takže nevylévat, ale zamíchat zpět :P

  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus 30 x 18 cm

  • Tvarohová náplň

  • Maková náplň

  • Drobenka

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Tvaroh s cukrem, solí, vanilkou, mlékem, vanilkovým pudinkem a vejcem zamícháme v hladkou hmotu. Pokud je to možné, použijeme ruční šlehač.

2
Hotovo

Umeleme mák, jablíčka oloupeme a najemno postrouháme. Přidáme k máku zároveň s medem a zamícháme.

3
Hotovo

Z vloček, cukru a másla připravíme drobenku. Vše jsem nasypala do sekáčku a krátce „protočila“.

4
Hotovo

Vločky umixujeme v mixéru nebo sekáčku na hrubost polohrubé mouky. Přidáme cukr, sůl a sodu a promísíme. Přilijeme mléko, rozpuštěné máslo, vejce a důkladně promícháme.

5
Hotovo

Pekáček vymažeme máslem a vysypeme pomletými vločkami nebo prostě vyložíme pečícím papírem.

6
Hotovo

Na dno rozvrstvíme po celé ploše těsto na korpus a uhladíme. Na něj vylijeme tvarohovou náplň a roztáhneme do stran. Na tvaroh lžící poklademe kousky makové náplně a hranou roztahujeme po celé ploše. Navrch nasypeme drobenku.

7
Hotovo

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 35 – 40 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Ředkvičkový krém
další
Vegetariánská znojemská z uzeného tempehu

Přidejte svůj komentář