0 0
Pohankové knedlíky se zelím z červené řepy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Knedlíky
100 g pohanka kroupy
1 ks tofu natural
1 ks vejce
dle potřeby pohanková mouka
dle potřeby strouhanka
hladkolistá petrželka
muškátový oříšek
sůl
Zelí:
1 větší červená řepa
1 velká červená cibule
1 lžička cukr
hořčičné semínko
kmín
větvička tymián
jablečný ocet
sůl
A ještě
1 ks cibule
olej

Pohankové knedlíky se zelím z červené řepy

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské

Pohanka je bezvadná plodina vhodná pro zimní měsíce. Ohřívá tělo a zpevňuje cévy.

  • 75 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Knedlíky

  • Zelí:

  • A ještě

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Červenou řepu očistíme, omyjeme, osolíme, potřeme olejem a zabalíme do alobalu. Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C doměkka, cca 45 minut.

2
Hotovo

Červenou cibuli nakrájíme na nudličky a orestujeme společně s cukrem na oleji. Přidáme koření a ještě chviličku opékáme.

3
Hotovo

Řepu oloupeme a nakrájíme na hranolky. Přidáme k cibuli, osolíme, okyselíme, přidáme tymián a restujeme, až nám vznikne krémová konzistence.

4
Hotovo

V mezičase uvaříme pohanku. Propláchneme jí vodou, zalijeme 1 a půl násobkem osolené vroucí vody, asi 3 minuty povaříme a přikryté pokličkou necháme zchladnout.

5
Hotovo

Pak nasypeme do misky, ovšem v případě, že by zbyla v pohance ještě nějaká voda, tak pohanku přecedíme. Tofu nakrájíme na kostičky a na oleji opečeme dozlatova. Připravené tofu i s olejem přidáme k pohance. Přisypeme pokrájenou petrželku, osolíme, ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem a přidáme vejce. Promícháme a zahustíme pohankovou moukou a strouhankou dle potřeby. Neděláme příliš husté, aby knedlíky nebyly tvrdé.

6
Hotovo

Na kuchyňskou linku natáhneme dva kusy potravinářské fólie a rozdělíme na ně pohankovou směs. Zabalíme dva podlouhlé balíčky jako bonbóny a konce upevníme provázkem. Vložíme do vroucí vody a vaříme cca 15 minut. Hotové knedlíky vybalíme z fólie a nakrájíme na plátky bílou nití.

7
Hotovo

Bílou cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji. Když začne zlátnout, stáhneme z plotny a použijeme na polití knedlíků.

8
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Houbová paštika
další
Palačinka s karamelizovanými jablky a pekany

Přidejte svůj komentář