0 0
Brokolicová polévka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Polévka
1 ks brokolice
2 stroužky česnek
2 kostky zeleninový bio bujón
1 dl šlehačka
dle chuti chilli paprička
mletý pepř
olej
Krutóny
4 krajíce chléb
olej
sojová omáčka

Brokolicová polévka

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Brokolice byla vyšlechtěna asi před 2000 lety na Apeninském poloostrově z divokéko zelí.

  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Polévka

  • Krutóny

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brokolici omyjeme, odstraníme košťál a ten si necháme v lednici v mikrotenu na další použití. Palici rozebereme na růžičky a omyjeme je. V kastrolu zpěníme na másle cibuli, přidáme česnek a chvíli restujeme. Zalijeme vlažnou vodou, přidáme omyté růžičky, koření a bujónové kostky a vaříme 10 minut. Poté rozmixujeme ponorným mixérem, zalijeme šlehačkou a necháme přejít varem.

2
Hotovo

Plátky staršího chleba rozkrájíme na kostičky, vyšší plech vylijeme olivovým olejem, vysypeme na něj nakrájený chléb a vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C asi na 10 minut. Když jsou kruóny opečené, pokropíme je sójovou omáčkou, ideálně přelité z rozprašovače.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Chili con carne
další
Sardelková pomazánka

Přidejte svůj komentář