0 0
Mátový sirup

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1500 ml voda
1000 g třtinový cukr
60 velkých stonků máta
3 bio citrón
2 lžičky kyselina citrónová

Mátový sirup

Trendy:

    Když je máta v plné síle, můžeme si jí nasušit na čaj nebo z ní udělat výborný sirup.

    • 50 min
    • Snadné

    Ingredience

    Postup přípravy

    Sdílet

    Příprava krok za krokem

    1
    Hotovo

    Smícháme vodu s cukrem a vaříme asi 40 minut. Citróny vydrbeme kartáčkem pod tekoucí vodou. Mátu propláchneme a necháme vykapat. Citróny nakrájíme na silnější kolečka a dáme do vroucí vody, přidáme mátu nastříhanou na větší kusy (jen tak, aby se pohodlně vešla do hrnce). Promícháme a stáhneme z ohně. Přiklopíme pokličkou a necháme stát 24 hodin.

    2
    Hotovo

    Pak obsah přecedíme přes plátýnko, zahřejeme k varu, přidáme kyselinu citrónovou, promícháme a plníme do horkých vyvařených skleniček. Ještě horké zavíčkujeme.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Borůvková zmrzlina s tvarohem
    další
    Mugcake z mandlí a červené řepy
    předchozí
    Borůvková zmrzlina s tvarohem
    další
    Mugcake z mandlí a červené řepy

    Přidejte svůj komentář