0 0
Borůvková zmrzlina s tvarohem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Zmrzlina
250 g plnotučný tvaroh příp. polotučný, chcete-li
250 g borůvky čerstvé nebo mražené
100 ml šlehačka
4 lžíce tekutý med
1 velký banán
Na ozdobu
50 g mandle
50 g borůvky
50 g maliny

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Borůvková zmrzlina s tvarohem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti

Borůvky patří mezi léčivky. Pomáhají prý například proti stařecké demenci anebo při odvykání kouření.

  • Porcí: 10
  • Snadné

Ingredience

  • Zmrzlina

  • Na ozdobu

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Banán oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme do mixéru. Přidáme tvaroh, šlehačku, borůvky a med. Umixujeme dohladka. Přelijeme do plastové uzavíratelné nádoby a uložíme do mrazáku. Po hodině mražení zmrzlinu vyndáme, promícháme a uložíme zpátky. Za hodinu opět promícháme a necháme zamrazit dotuha. Před podáváním necháme zmrzku chvilku povolit při pokojové teplotě, aby se lépe nabírala.

2
Hotovo

Mandle spaříme vroucí vodou a oloupeme. Posekáme na kousky a nasucho opražíme na pánvi. Zchladlé mandle použijeme k ozdobení zmrzliny spolu s čerstvými malinami a borůvkami.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Švestkový koláč s makovou drobenkou
další
Mátový sirup
předchozí
Švestkový koláč s makovou drobenkou
další
Mátový sirup

Přidejte svůj komentář