0 0
Borůvková zmrzlina s tvarohem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Borůvková zmrzlina s tvarohem

Postup přípravy

Sdílet

Co budeme potřebovat:

Na zmrzlinu

  • 250 g plnotučný tvaroh (řešíte-li linii, zvolte polotučný)
  • 250 g borůvek (čerstvých nebo mražených)
  • 100 g šlehačky (příp. mléka)
  • 4 lžíce tekutého medu
  • 1 velký banán

Na ozdobu

  • 50 g oloupaných mandlí
  • 50 g čerstvých borůvek
  • 50 g čerstvých malin

Postup:

Banán oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme do mixéru. Přidáme tvaroh, šlehačku, borůvky a med. Umixujeme dohladka. Přelijeme do plastové, uzavíratelné nádoby a uložíme do mrazáku. Po hodině mražení zmrzlinu vyndáme, promícháme a uložíme zpátky. Za hodinu opět promícháme a necháme zamrazit dotuha. Před podáváním necháme zmrzku chvilku povolit při pokojové teplotě a rozdělíme na porce.

Mandle spaříme vroucí vodou a oloupeme. Posekáme na kousky a nasucho opražíme na pánvi. Zchladlé mandle použijeme k ozdobení zmrzliny spolu s čerstvými malinami a borůvkami.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Okurkové lassi – ajurvédský osvěžující nápoj
další
Meduňkový čaj
předchozí
Okurkové lassi – ajurvédský osvěžující nápoj
další
Meduňkový čaj

Přidejte svůj komentář