0 0
Borůvková zmrzlina s tvarohem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Borůvková zmrzlina s tvarohem

    Postup přípravy

    Co budeme potřebovat:

    Na zmrzlinu

    • 250 g plnotučný tvaroh (řešíte-li linii, zvolte polotučný)
    • 250 g borůvek (čerstvých nebo mražených)
    • 100 g šlehačky (příp. mléka)
    • 4 lžíce tekutého medu
    • 1 velký banán

    Na ozdobu

    • 50 g oloupaných mandlí
    • 50 g čerstvých borůvek
    • 50 g čerstvých malin

    Postup:

    Banán oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme do mixéru. Přidáme tvaroh, šlehačku, borůvky a med. Umixujeme dohladka. Přelijeme do plastové, uzavíratelné nádoby a uložíme do mrazáku. Po hodině mražení zmrzlinu vyndáme, promícháme a uložíme zpátky. Za hodinu opět promícháme a necháme zamrazit dotuha. Před podáváním necháme zmrzku chvilku povolit při pokojové teplotě a rozdělíme na porce.

    Mandle spaříme vroucí vodou a oloupeme. Posekáme na kousky a nasucho opražíme na pánvi. Zchladlé mandle použijeme k ozdobení zmrzliny spolu s čerstvými malinami a borůvkami.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Okurkové lassi – ajurvédský osvěžující nápoj
    další
    Meduňkový čaj

    Přidejte svůj komentář