0 0
Vaječná omeleta se špenátem a Šmakounem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vaječná omeleta se špenátem a Šmakounem

Postup přípravy

Sdílet

Na 2 porce budeme potřebovat:

  • 6 cherry rajčátek
  • 3 vejce
  • 1 balení čerstvého špenátu
  • 1 uzený Šmakoun
  • 1 lžíce smetany
  • 1 cibule
  • 1 velký stroužek česneku
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • olivový olej

Postup:

Na pánvičce rozpálíme olej a orestujeme na něm na kousky nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme opláchnutý a osušený špenát a na kousky nakrájený Šmakoun, osolíme, opepříme a mícháme, až špenát zavadne. Přidáme sůl a pepř a na půlky nakrájená rajčátka. Ještě minutku restujeme a stáhneme z plotny.
V hrnečku smícháme vejce se smetanou, osolíme a půlku jich vylijeme na malou pánvičku. Poklademe polovinou špenátové směsi a na mírném ohni necháme vejce ztuhnout.

Tip:

Pokud chcete mít povrch omelety důkladně ztuhlý, můžete pánvičku vložit na chvilku pod rozpálený gril nebo přežehnout vršek flambovací pistolí 😛

IMG_1759

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Smoothie se Skyrem
další
Křehký koláč s mákem a rebarborou
předchozí
Smoothie se Skyrem
další
Křehký koláč s mákem a rebarborou

Přidejte svůj komentář