0 0
Vaječná omeleta se špenátem a Šmakounem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Vaječná omeleta se špenátem a Šmakounem

    Postup přípravy

    Na 2 porce budeme potřebovat:

    • 6 cherry rajčátek
    • 3 vejce
    • 1 balení čerstvého špenátu
    • 1 uzený Šmakoun
    • 1 lžíce smetany
    • 1 cibule
    • 1 velký stroužek česneku
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • olivový olej

    Postup:

    Na pánvičce rozpálíme olej a orestujeme na něm na kousky nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme opláchnutý a osušený špenát a na kousky nakrájený Šmakoun, osolíme, opepříme a mícháme, až špenát zavadne. Přidáme sůl a pepř a na půlky nakrájená rajčátka. Ještě minutku restujeme a stáhneme z plotny.
    V hrnečku smícháme vejce se smetanou, osolíme a půlku jich vylijeme na malou pánvičku. Poklademe polovinou špenátové směsi a na mírném ohni necháme vejce ztuhnout.

    Tip:

    Pokud chcete mít povrch omelety důkladně ztuhlý, můžete pánvičku vložit na chvilku pod rozpálený gril nebo přežehnout vršek flambovací pistolí 😛

    IMG_1759

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Smoothie se Skyrem
    další
    Křehký koláč s mákem a rebarborou

    Přidejte svůj komentář