Ingredience
- 700 g pasírovaná rajčata
- 500 g mleté hovězí maso15% tuku
- 200 g slanina
- 60 g parmazán
- 3 stroužky česnek
- 3 lžíce rajčatová pasta
- 3 lžíce olivový olej
- 1 ks cibule
- 1 střední fenykl3/4 velkého
- sůl, pepř
A ještě
- 400 g špagety
- pár lístků bazalka
- na posypání parmazán
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Na rozpálené vyšší pánvi nebo v hrnci ohřejeme 3 lžíce oleje. Přidáme pokrájenou cibuli, fenykl, slaninu, sůl a osmažíme dozlatova. Poté přidáme posekaný česnek, rajčatovou pastu a mícháme další minutu. Následně přidáme mleté maso a 450 ml vody. Snížíme teplotu a na mírném ohni vaříme pod pokličkou, cca 15 - 20 minut. |
2 Hotovo | Následně přidáme pasírovaná rajčata, sůl, pepř a opět pod pokličkou vaříme dalších 15 minut, dokud směs nezhoustne. Poté vmícháme nastrouhaný sýr. |
3 Hotovo | V mezičase uvaříme těstoviny al-dente. Jeden hrneček vody z těstovin přidáme do omáčky. Přisypeme těstoviny, přilijeme 2 lžíce oleje a důkladně promícháme. |