0 0
Hovězí ragú s fenyklem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

700 g pasírovaná rajčata
500 g mleté hovězí maso 15% tuku
200 g slanina
60 g parmazán
3 stroužky česnek
3 lžíce rajčatová pasta
3 lžíce olivový olej
1 ks cibule
1 střední fenykl 3/4 velkého
sůl, pepř
A ještě
400 g špagety
pár lístků bazalka
na posypání parmazán

Hovězí ragú s fenyklem

Trendy:
  • Masožrout

Fenykl je profesor mezi zeleninami. Díky organické sloučenině anetolu fenykl slouží jako obrana proti řadě onemocnění. A navíc omamně voní a výborné chutná.

  • 60 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na rozpálené vyšší pánvi nebo v hrnci ohřejeme 3 lžíce oleje. Přidáme pokrájenou cibuli, fenykl, slaninu, sůl a osmažíme dozlatova. Poté přidáme posekaný česnek, rajčatovou pastu a mícháme další minutu. Následně přidáme mleté maso a 450 ml vody. Snížíme teplotu a na mírném ohni vaříme pod pokličkou, cca 15 - 20 minut.

2
Hotovo

Následně přidáme pasírovaná rajčata, sůl, pepř a opět pod pokličkou vaříme dalších 15 minut, dokud směs nezhoustne. Poté vmícháme nastrouhaný sýr.

3
Hotovo

V mezičase uvaříme těstoviny al-dente. Jeden hrneček vody z těstovin přidáme do omáčky. Přisypeme těstoviny, přilijeme 2 lžíce oleje a důkladně promícháme.

Michael

Bez jídla bych pošel během pár hodin. Na druhou stranu rád sportuji a jsem v jídle dost vybíravý, aneb jak říkává babička, rozežraný. Maso vždy opracovávám jako chirurg a sladké schovávám i u postele. Navíc tvořím weby a při tvorbě tohoto dílka se mi pěkně sbíhají sliny, říkám připravujíc fajitas 😉

předchozí
Bramborová polévka – bramboračka
další
Restované fíky s kozím sýrem a pomerančovou omáčkou

Přidejte svůj komentář