0 0
Restované fíky s kozím sýrem a pomerančovou omáčkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
4 ks fíky
1 lžíce máslo
1 lžička med
1/2 ks granátové jablko
směs salátových listů
čerstvý kozí sýr
Pomerančová omáčka
ze 2 ks pomerančová šťáva
2 lžíce javorový sirup
1 lžička Gustin
špetka sůl
Posyp
80 g pistácie natural
1 lžíce javorový sirup

Restované fíky s kozím sýrem a pomerančovou omáčkou

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Fíky jsou perfektním ovocem pro mozek a nervy. Zlepšují náladu a podporují soustředění.

  • 35 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Posyp

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Třičtvrtě množství pomerančové šťávy smícháme s javorovým sirupem, špetkou soli a povaříme asi 10 minut. Zbytek šťávy smícháme s Gustinem a přilijeme k pomerančové šťávě. Chviličku povaříme do zahoustnutí.

2
Hotovo

Fíky rozkrájíme na čtvrtiny. V pánvičce rozehřejeme máslo s javorovým sirupem a fíky na něm orestujeme. V jiné pánvi nasucho opražíme pistácie a když začnou vonět, přidáme k nim javorový sirup, promícháme a stáhneme z plotny.

3
Hotovo

Fíky rozdělíme na talířky se salátem, ozdobíme zkaramelizovanými pistáciemi, kousky kozího sýra a pokapeme pomerančovou omáčkou.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Hovězí ragú s fenyklem
další
Kuřecí prsa Caprese s pečeným česnekem
předchozí
Hovězí ragú s fenyklem
další
Kuřecí prsa Caprese s pečeným česnekem

Přidejte svůj komentář