0 0
Segedínský guláš

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

500 g vepřová plec
250 g kysané zelí
60 g šlehačka
3 ks cibule
2 stroužky česnek
2 lžíce hladká mouka
4 kuličky nové koření
2 listy bobkový list
2 lžíce sladká paprika
chilli koření
mletý pepř
kmín
sůl
olej

Segedínský guláš

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout
  • Top recepty

Segedínský guláš je údajně pojmenovaný po Josefu Szekeley, který dorazil hladový do hospůdky. Bylo před zavíračkou a snědeno. Měli jen zbytek cikánského guláše, trochu zelí a zakysanou smetanu. Tak to mu to prostě smíchali dohromady....

  • 1,5 hodiny
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Maso rozkrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibulku dorůžova. Přidáme maso a kmín a za častého míchání necháme maso zatáhnout a puštěnou vodu vypařit. Zasypeme paprikou, krátce osmažíme a zalijeme horkou vodou, cca 2 dl, přidáme koření a sůl a vaříme, dokud se voda neodpaří. Takto opakujeme, dokud není maso měkké. Když už je maso změklé, přidáme pokrájené kysané zelí a hladkou mouku rozmíchanou s trochou vody. Povaříme do zhoustnutí, dochutíme a zjemníme šlehačkou. Pak už jen chvilku prohřejeme.

2
Hotovo

Podáváme s houskovým knedlíkem.
Můžeme ozdobit zakysanou smetanou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Jogurtový koláč s meruňkami a borůvkami
další
Bramborové rösti

Přidejte svůj komentář