0 0
Marokánky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

300 g sušené plody směs mandle, arašídy, vlašské ořechy, rozinky, datle, sušené meruňky, kandovaná kůra
250 ml plnotučné mléko
40 g hladká mouka pro bezlepkáře bezlepkové
30 g cukr
vanilka prášek, dřeň z lusku, aroma
špetka soli sůl
Poleva
100 g hořká čokoláda
1 lžička kakaové máslo příp. běžné máslo

Marokánky

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Díky názvu marokánky neutají svůj původ. Nevím ja vy, ale my je zbožňujeme, a to i bez hašiše, který prý patří do originální receptury.

  • Středně náročné

Ingredience

  • Poleva

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Ve vodní lázni svaříme za stálého míchání metličkou dohusta mléko s cukrem, moukou a solí. Veškeré oříšky, datle a meruňky pokrájíme a sypeme do připravené kaše. Přidáme i rozinky a kandovanou citrusovou kůru.

2
Hotovo

Plech vyložíme pečícím papírem a lžičkami tvoříme malé placičky. Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C asi 12 minut, než začnou marokánky růžovět.

3
Hotovo

Vychladlé můžeme namáčet v čokoládě.

4
Hotovo

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s tukem a spodní část marokánek v ní namáčíme. Necháme zaschnout vzhůru nohama.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Restovaná zelenina
další
Vepřové nudličky s jasmínovou rýží

Přidejte svůj komentář