0 0
Quesadilla s fazolemi a paprikou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
6 kukuřičné tortilla placky
300 ml rajčatová passata
255 g konzervované červené fazole nebo uvařené
150 g zakysaná smetana
100 g tvrdý sýr
3 jarní cibulka
2 stroužky česnek
1 zelená paprika
oregano
chilli vločky
sůl
olej

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Quesadilla s fazolemi a paprikou

Trendy:
  • Vegetariánské

Na mexickou kuchyni jsou bezva červené nasládlé fazole, které se skvěle hodí k pikantní chuti chilli koření.

  • 30 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Jarní cibulku a česnek posekáme nadrobno. Fazole vyklopíme na cedník, slijeme, propláchneme čistou vodou a necháme okapat. Papriku omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na malé kousky. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.

2
Hotovo

Na větší pánvi rozehřejeme olej a zlehka na něm orestujeme cibulku s česnekem. Přidáme papriku a ještě chvíli opékáme. Pak přisypeme fazole a zalijeme passatou. Okořeníme, osolíme a necháme 3 minuty probublat. Stáhneme z plotny a přimícháme smetanu.

3
Hotovo

Na jinou pánev, která má průměr minimálně jako tortilla placky, kápneme trochu oleje a rozehřejeme. Na dno položíme placku, rozprotřeme na ní třetinu náplně, na ní navrstvíme po celé ploše třetinu sýra a přiklopíme druhou plackou. Dlaní přimáčkneme. Chvilku pečeme, až spodní placka zezlátne a pomocí dvou širších obraceček (jednu zasuneme pod spodní placku a druhou přidržujeme placku horní) quesadillu obrátíme. Opečeme z druhé strany. Na talíři rozkrájíme kolečkem na pizzu na čtyři díly. Tímto způsobem opečeme i další.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Kari s tofu
další
Zapečené žampióny Portobello
předchozí
Kari s tofu
další
Zapečené žampióny Portobello

Přidejte svůj komentář