0 0
Pikantní krůtí játra

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
400 g krůtí játra
200 ml drůbeží vývar
3 stroužky česnek
1 cibule
1 červená paprika tenkostěnná
1 jarní cibulka
1 lžíce rajský protlak
0.5 lžičky drcený kmín
dle chuti chilli koření
dle chuti čerstvě mletý pepř
dle chuti sůl
olej
Jíška
30 g máslo
1 lžíce hladká mouka
Příloha
0.75 hrnku jasmínová rýže
sůl

Pikantní krůtí játra

Trendy:
  • Masožrout

Játra jsou zásobárnou železa,
vitamínu A, B a D.

  • 35 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Jíška

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži propláchneme několikrát vodou, doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme, zaklopíme pokličkou a uvaříme. Nejdřív přivedeme prudce k varu a pak na mírném varu dovaříme. Celkem 12 minut.

2
Hotovo

Z másla a hladké mouky usmažíme zlatavou jíšku.

3
Hotovo

Játra očistíme od blanek a žilek a nakrájíme na kousky. Na kousky nakrájíme i cibuli, na nudličky papriku a na kolečka jarní cibulku.

4
Hotovo

Do pánve, ideálně nepřilnavé, kápneme olej, zahřejeme na střední teplotu a orestujeme na něm cibuli. Když začne zlátnout, vhodíme játra a zprudka ze všech stran necháme zatáhnout. Přidáme rajský protlak, zarestujeme, okořeníme kmínem, drceným česnekem, pepřem a chilli kořením a zalijeme horkým vývarem. Vmícháme jíšku a přisypeme pokrájenou papriku. Tři minutky necháme probublat, dle chuti osolíme a přidáme jarní cibulku. Ještě dvě minuty povaříme a je hotovo.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kávové muffiny s banánem
další
Krůtí kousky s mrkví a žampióny
předchozí
Kávové muffiny s banánem
další
Krůtí kousky s mrkví a žampióny

Přidejte svůj komentář